Week tegen kindermishandeling

week tegen kindermishandeling

Deze week besteden wij als CJG De Wolden Hoogeveen, aandacht aan de week tegen kindermishandeling. Een belangrijk onderwerp voor alle professionals maar zeker ook voor alle inwoners van onze gemeenten. Wist je bijvoorbeeld dat je strafbaar bent als je getuige van een (kinder)mishandeling bent en daar vervolgens over zwijgt? Neem bij zorgen altijd contact op met Veilig Thuis Drenthe via het telefoonnummer 0800-2000. Dit mag anoniem.

De komende week belichten we 7 vormen van kindermishandeling en waar je terecht kunt met je (hulp)vragen en/of zorgen. De volgende 7 vormen komen aan bod:

Kindermishandeling kan ontstaan wanneer het evenwicht tussen draaglast en draagkracht van ouders uit balans raakt en de belangen van het kind in het geding komen. We willen graag benadrukken dat kindermishandeling in elk gezin kan voorkomen en er dus geen eenduidig profiel van gezinnen is, waarin de mishandeling, verwaarlozing of het misbruik plaatsvindt. 

‘It takes a village to raise a child’, een Afrikaans gezegde, wat betekent dat je bij het opvoeden van een kind, een hele gemeenschap nodig hebt. In die gemeenschap zit een netwerk van school, buurt, vrienden, familie, enzovoort. Zij kunnen ook heel helpend zijn (bij vragen) in de opvoeding van jouw kind.