Clientondersteuning

fam

Onafhankelijke ondersteuning bij uw vragen over zorg en hulp

Wilt u ondersteuning bij het verwoorden van uw hulpvraag? Of wilt u uitleg over mogelijke oplossingen voor uw problemen? Natuurlijk kunt u ervoor kiezen de hulp in te schakelen van familie of kennissen. Maar u kunt er ook voor kiezen om kosteloos de hulp van een onafhankelijke cliëntondersteuner in te schakelen. Deze ondersteuner is dus niet in dienst van de gemeente De Wolden of Hoogeveen en kan u op verschillende manieren bijstaan:

Hulp bij organisatie van zorg en ondersteuning

Een cliëntondersteuner kan u helpen bij het organiseren en regelen van zorg en ondersteuning. U kunt bijvoorbeeld ondersteuning krijgen bij het verwoorden van uw hulpvraag. Of uitleg krijgen over mogelijke oplossingen en ondersteuning bij het maken van keuzes. De cliëntondersteuner kan ook aanschuiven bij bijvoorbeeld het keukentafelgesprek met de gemeente.

Als u er niet uitkomt met de gemeente, kan de ondersteuner u bijstaan

Stel, u heeft uw problemen gemeld bij de gemeente en u vindt dat er geen passende oplossing is gevonden. Of u vindt dat het keukentafelgesprek niet goed is verlopen. Of u wilt samen met iemand de beschikkingsbrief doornemen. U kunt dan contact opnemen met de Jeugd en gezinswerker om dit te bespreken. U kunt er dan ook voor kiezen om een cliëntondersteuner in te schakelen.

Advisering bij bezwaarprocedure

Als u het niet eens bent met een besluit van de gemeente en u komt er met de gemeenten niet uit, dan kunt u bezwaar maken. Als u niet weet hoe u bezwaar kunt maken of hoe de bezwaarprocedure werkt, dan kunnen Stichting Welzijnswerk in Hoogeveen of Stichting OCO in De Wolden u juridische ondersteuning bieden. De consulenten kunnen u adviseren en samen een bezwaar formuleren als dat nodig is. Ook deze ondersteuning is onafhankelijk van de gemeente en voor u gratis.

Ondersteuning aanvragen

Als u informatie wilt of u wilt ondersteuning vragen, dan kunt u telefonisch contact opnemen met:

Hoogeveen, Stichting Welzijnswerk: 0528-278855.

De Wolden, Stichting OCO: 085-0013157.

 

Hulp nodig of vragen?