Kinderboekenweek in Bibliotheek Hoogeveen

logo bieb

Kinderboekenweek in Bibliotheek Hoogeveen

Griezel je mee?

De 63ste editie van de Kinderboekenweek vindt plaats van 4 t/m 15 oktober 2017. Het thema van de Kinderboekenweek is ‘griezelen’, met als motto Gruwelijk eng! In de bibliotheek zijn er veel activiteiten.
 

1 oktober, 14.30 uur Poppentheatervoorstelling ‘Olleke Bolleke’ (3 t/m 6 jaar) door Valentijn productiehuis

Op zondagmiddag is er de voorstelling ‘Olleke Bolleke’. Een vrolijke voorstelling met sfeervolle pianomuziek, vol verhaaltjes met veel fantasie voor peuters en kleuters. i.v.m. Oktobermaand, kindermaand is de toegang gratis. Gratis kaartjes zijn verkrijgbaar in de bibliotheek. (Op=op!)

4 oktober, ‘s middags Griezelige speurtocht door de bieb!

Deze middag is er een spannende speurtocht door de bibliotheek. Zoek je mee naar de griezelige voorwerpen uit spannende boeken? Voor kinderen van groep 3 t/m 8. Gratis!

6 oktober Nationale Ouderendag

Scholieren uit basis- en voortgezet onderwijs lezen op 6 oktober in verschillende verzorgingstehuizen voor aan bewoners. Daarna gaan ze gezellig samen in gesprek onder het genot van een kopje koffie of limonade.

13 oktober, 20.00 tot 22.00 uur Griezelboekenfeest ( 7-10 jaar)

Op vrijdagavond de 13e komen in de bibliotheek boekfiguren tot leven, is er een spooktocht met schaduwen en achtervolgers, is er gruwelijk eten dat toch weer monsterlijk lekker is en ter afsluiting een Monsterbal.

Er zijn twee routes door de griezelbieb. Eentje voor bibbers in je buik en eentje waar je haren recht van overeind gaan staan. Geschikt voor dappere en moedige jongens en meisjes.

Gratis toegang! Wel moet je je aanmelden via www.bibliotheekhoogeveen.nl

Voor ouders draait in de activiteitenruimte van de bibliotheek de film Nosferatu uit 1922, gebaseerd op Bram Stokers Dracula.

11 en 25 oktober, 14.00 uur CoderDojo

Op 11 en 25 oktober is er CoderDojo in de bibliotheek. Meld je aan via www.bibliotheekhoogeveen.nl.

22 oktober, 14.00 uur Proef de Verhalenwerf: een middag voor fijnproevers en snoepkonten.

In de bibliotheek staat een schatkamer met rare, geheimzinnige en grappige voorwerpen van vroeger. En… alles heeft een verhaal. Griezel je van spruitjes, bloedworst en bruine bonen met spek? Heb je liever boekweitpannenkoek? Kom naar de Verhalenwerf in de bibliotheek van Hoogeveen. De toegang is gratis!

Meld je aan voor de landelijke nieuwsbrief

  • Altijd op de hoogte
  • Ervaringen van andere ouders
  • Leuke activiteitentips